3 trin til en ny græsplæne

 

Normalt kræver det lidt tålmodighed at anlægge en ny græsplæne – der går lang tid, fra du har sået græsfrø, til jorden får bare antydning af et grønt skær. Skal det gå stærkt, er rullegræs i stedet den helt rigtige løsning. Til at starte med, skal du sikre dig at haven er klar til rullegræsset. Du slipper lettest fra forarbejdet, hvis jorden ikke er våd eller fugtig. Du kan bestille rullegræs på Sjælland her.

Rullegræs – Trin 1

Rullegræs er en nem og hurtig måde at få etableret en græsplæne i haven, men når noget er nemt og hurtigt, koster det ofte lidt mere end andre alternativer. Det er også tilfældet med rullegræs.

Prisen for rullegræs afregnes typisk i kvadratmeter, hvor startprisen går fra omkring 25 kroner og opefter afhængig af areal og græstype. Jo større græsplæne du lægger, des billigere bliver prisen per kvadratmeter. Rullegræs lægges allerbedst i august-september, hvor jorden er lun, og hvor der normalt er masser af regn. I princippet kan græsset rulles ud fra april til november, blot det passes med vanding i tørre perioder, indtil rødderne har ordentligt fat. Rullegræs kan overhovedet ikke etablere sig i frostvejr. Rullegræsset har allerede fra starten et solidt forspring frem for ukrudtet, som ofte kræver kamp til stregen, mens en sået græsplæne vokser op. Rulleplænen er nem at etablere – selve græsrullerne kan du lægge på plads på en eftermiddag.

Trin 2

Andet trin er behandlingen. Først når jordstykket er helt klart, kan græsset lægges ud. Og derfor kræver rullegræs timing, for hvis det ligger for længe og venter i rullerne, brænder de små planter sammen og dør. Vent eventuelt med at bestille græsset, til arealet er helt klart. Fra otte timer til to døgn afhængigt at vejret og transporttiden, har I, fra rullerne ankommer med fragtmanden, til alt græs skal være rullet ud.  Det græs, der skal bruges sidst, har bedst af at blive lagt i læ og skygge for at mindske udtørring og opvarmning. Ser rullerne tørre ud, når I får dem, har de godt af en let overbrusning med koldt vand.

Trin 3

Tredje trin er at rulle græsset ud. Det er nemmest at begynde at lægge rullerne langs den længste lige kant og arbejde sig videre derfra. Læg banerne i forbandt (så banerne ender forskellige steder), det giver det pæneste resultat.
Med en skarp spade og en god skarp kniv er det nemt at skære enderne og siderne til.