Skift til nyt gasfyr

Få tilbud på skift til nyt gasfyrDer kan være mange penge at spare hvis man vælger at skifte sit gasfyr ud med naturgas, men det er stadig ikke alle danskerne der har mulighed for at få et fyr med naturgas. De fleste steder er der lagt naturgas ud, men der skal også være en naturgasledning i nærheden af din bolig, og det er ikke sikkert at der er det. Det er især i de tyndt befolkede områder hvor der ikke er naturgasledninger ude, og derfor kan man ikke få naturgas i disse områder. Samtidig er det heller ikke lovligt at installere naturgasfyr og oliefyr i nye huse efter den 1 januar 2013, dog kan kommunen sige at det skal være muligt at have individuel naturgas.
Har du mulighed for at skifte fra et gammelt gasfyr til et nyt naturgasfyr kan der være store besparelser at hente på din elregning. Dog skal man huske på at det også koster en del penge at udskifte sit fyr, og derfor kommer besparelserne først efter nogle år, da man har brugt en del penge nu og her. Det koster mellem 20.000-35.000 kr. at udskifte sit fyr, så det er en del penge, men bor man i et hus på cirka 140 kvadratmeter, så kan man cirka spare 12.000 kr. om året, så efter 4 år har man cirka sparet det ind som det kostede at skifte sit fyr. Prisen for at udskifte sit fyr afhænger af størrelsen på fyret, og hvor avanceret et fyr man vil have, jo mere avanceret det er og jo mere energivenlig det er, jo dyrere er fyret efter. Derudover kan prisen også varierer på installation efter hvor besværligt det er at udskifte fyret.

Få energitilskud og håndværkerfradrag til dit nye gasfyr

Der er dog lidt penge at hente ind, for der er mulighed for at få tilskud til et nyt fyr, og det hjælper en del på det. Her kan man som regel få imellem 3.000-5.000 kr. i tilskud, hvilket også er en del penge. Derudover skal man huske på at der kommer en omkostning i at få fjernet det gamle fyr, og denne omkostning glemmer man som regel når man står i det, og så kommer den som en overraskelse. Det koster nemlig imellem 11.000-17.000 kr. at få fjernet det gamle fyr, og det er som regel det firma som installerer det nye fyr som skal tage det gamle fyr med. Det er meget vigtigt at man er sikker på at de gør det så man ikke står med et gammelt fyr og selv skal til at fjerne det, og samtidig er det vigtigt at få en samlet pris på det hele, så man ikke står med en stor omkostninger lige pludselig. Der er blevet indført en lov der gør at fyr i huse der har en vis alder skal fjernes og erstattes af en ny, og dette skal man være opmærksom på. Er man usikker på om man skal have udskiftet sit fyr på baggrund af alderen, kan man bruge internettet til at undersøge dette, hvilket er en god ide.

Fordele og ulemper ved skift af gasfyr

Der er en stor fordel ved at udskifte sit gas til et naturgasfyr, og det er at man sparer en del penge på varmeregningen de næste mange år. Derudover er det også en fordel at et naturgasfyr fylder mindre og ser bedre ud, hvilket også betyder en del i hverdagen. En af de helt store fordele er også at naturgasfyr er mere miljøvenlige end oliefyr er, og det er meget oppe og vende i dag, så det er vigtigt at man også har et miljøvenlig gasfyr. Den sidste fordel er at den er lettere at vedligeholde og den kræver mindre service, hvilket også betyder en del i en travl hverdag.
Der er to store ulemper ved at skifte sit oliefyr ud med naturgas, og det er at du kun kan være et naturgasfyr hvis der er naturgas ind til dit hus, og det er stadig ikke alle steder hvor der er det endnu. Den anden ting er at det er mange penge nu og her, i det at det koster mellem 35.000-50.000 kr. at udskifte sit fyr. Der er flere fordele og ulemper end dem der er listet her, men disse er de vigtigste, de andre kan findes på nettet.
Læs hvor meget du kan spare med de nye gasfyr her

Indhent altid flere tilbud på gasfyr

Din lokale VVS mand kan ofte give dig et samlet tilbud på afmontering af det gamle fyr og opsætning af nyt kondenserende gasfyr med tilslutning til afløb.

Men ofte er de lokale vvs firmaer en tand dyre end de tilbud du kan finde på internettet.

Her kan du nemt sammenligne priserne og vælge der, hvor du får mest for pengene – det er nemlig ofte de samme to typer gasfyr du anbefales.

Vaillant og Bosch er de mest sælgende gasfyr i Danmark og det er primært pga. høj kvalitet, garanti kontra konkurrencedygtige priser.

Finder du et af de særligt gode tilbud på nettet f.eks. hos Energisalg.dk ja så vil du kunne spare rigtigt mange penge kontra din lokale vvs mand.

Men husk, indhent altid mere end 1 tilbud.