3 gode grunde til, at du skal vælge en pilleovn

Står du og overvejer, hvordan du kan få det bedste ud af opvarmningen af dit hus på en måde, der er æstetisk, miljøvenlig og økonomisk fordelagtig, så er her 3 rigtig gode grunde til at vælge en pilleovn til dit hjem.

1.    Det æstetiske

Der findes nok næppe noget mere idyllisk og smukt end flammerne og varmen fra en tændt pejs eller brændeovn. Det kan du også få med en pilleovn, der i dag findes i en lang række smukke designs, der nærmer sig det vi kender fra brændeovnen.

Der er ikke noget at sige til, at pilleovnen har gjort massivt fremskridt på markedet, når man ser på de mange udviklinger, der er sket indenfor de sidste år. De nye, moderne ovnen er blevet så små og fine, at de let passer ind i de fleste danske hjem som en naturlig del af indretningen og et ekstra element, der skaber varme og hygge i hverdagen.

2.    Det tekniske

Du har i dag mulighed for at købe en pilleovn, der kan fjernstyres fra din mobil. Hvis du ønsker at spare på varmen, kan du snildt slukke ovnen, når I tager hjemmefra om morgenen, så huset ikke står tomt mens ovnen bager derudaf. Når det er ved at være slut med arbejde, skole og fritidsinteresser, kan du igen tænde for ovnen, så den når at varme op inden I kommer hjem. Så er huset varmt, når I har bug for det, men varmen spildes ikke på et tomt hus flere timer hver dag. Desuden har de mere moderne modeller en indbygget termostat således at ovnen slukker sig selv, når rummet har nået en forudbestemt og indstillet temperatur. Det, at ovnen kan indstilles på temperaturen gør den ekstra attraktiv i forhold til den almindelige brændeovn.

Det er virkelig smart og energibesparende, faktisk så meget, at du kan spare op til 50% på varmeregningen ved at få installeret en selvslukkende pilleovn og selv, når der er tale om fjernvarme kan pilleovnen konkurrere på prisen.

3.    Det miljømæssige

En pilleovn er det, der i dag kaldes CO2 neutral. Det betyder meget kort, at de pillerne ikke afgiver mere CO, når de brændes i ovnen end de ville gøre, hvis de skulle nedbrydes naturligt. Den er langt mere miljøvenlig end både oliefyret, der brænder fossilebrændstoffer og brændeovnen, der afgiver lange mere forurening ud i atmosfæren.

For at spare endnu mere på forureningen er det vigtigt at sørge for, at dit fyr er rent, således at du får det optimale ud af de piller du hælder i. Jo mere beskidt ovnen er, des mindre får du ud af pillerne. Er du ikke vild med at skulle rode rundt i slagger og sod en gang om ugen findes der ovne, der klarer det selv. De selvrensende ovne sørger selv for at komme af med skidtet og er derfor altid det fulde udbytte af pillerne.

Pilleovnen er altså et rigtig god bud på en hyggelig, effektiv og økonomisk fordelagtig varmekilde i fremtiden.