3 ting du skal gøre ved bedene i haven inden foråret

Der er ingen tvivl om at din have nu er ved at falme, det er nemlig tid til vinteren. Der er nogle ting som vi vil give dig af råd, så du kan få mest ud af din sensommerhave.

Der er ingen tvivl om at det lyser op med farver over det hele, der er en masse dekorative frøstande, som kan bruges til diverse pynt. Sensommeren er blevet til efterår, og der skal gøres klar til vinteren. Det går ikke stille for sig, for der er meget der skal nås inden kulden og den hårde vinter kommer.

Du kan samle frø

Mange frøstande fra diverse sommerblomster og lign, er der fyldt med en masse spiredygtige frø, som du kan høste. De lagres, og gøres klar til at blive sået i april-maj måned. Det er en god ide at høste dem som ikke er helt modne. Det skal være sådan at det kan tages ud af frøstanden, uden hjælp. Det er en god ide at lade frøene ligge og tørre i et par uger, dog et tørt sted. Det er vigtigt at de er helt tørre, inden at du fylder dem i eventuelt kaffefiltre.

Sådan gør du bedene klar

Det er altid en god ide, at sørge for at gøre bedene klar til vinteren, og ikke mindst foråret. Så sørg for at proppe nyt muld på, eller eventuelt noget kompost. Haven vil have glæde af ny kompost og muld der er intet bedre, end en sund og rask have. Så sørg for at giv haven hvad den har brug for, så har du en sund have, som er klar til at blive plantet igen.

Planlægning af den nye have

Det er tid til at begynde at tænke på foråret, at sætte fokus på forårets blomsterløg. De behøver nemlig vinterens kulde, for ellers kan de ikke danne blomster. Der er intet bedre end et spring fyldt forår, og godt med farver. Det er vigtigt at løgene er dækket, og der er kombinationer med alle mulige arter. Såsom tulipaner, hyacinter & andre løg.

Disse planter skal klippes til

Der er ingen tvivl om at dahlia blomsterne har stået rigtig fint i år, men det er vigtigt at det kommer op og bliver tørret, for de tåler altså ikke frost. Stænglerne skal klippes af, og løgene indenfor og tørre. Så du kan få nye smukke blomster til næste år.