3 tips til at få dit hus sommerklar

Så kom foråret, og det betyder for mange, at udendørshyggesæsonen er skudt ind (hvis det er et ord?). Men hvorom alting er, så er det denne tid på året, hvor folk begynder at overveje, om det er tid til et renovationsprojekt.

De fleste giver sig selvfølgelig i kast med den helt store forårsrengøring, og måske du lige fikser nogle småting hist og her – men hvad med ydersiden på dit hus? Har du tænkt over, hvor vigtigt et godt førstehåndsindtryk er, for at give dine gæster, venner og naboer et godt indtryk af dit hjem?

Her får du mine råd til, hvor du kan begynde dit udvendige gør-det-selv projekt, så du kan imponere alle dine gæster og naboer med dit lækre og indbydende hjem.

1.   Terrassen – det er her hyggen foregår

Som nævnt er foråret lig med udendørshygge – derfor skal du da have et sted, hvor dig og dine venner og familie kan opholde sig og have nogle gode og hyggelige stunder i varmen.

Men, hvis din have mangler steder som er velegnet til at holde udendørs arrangementer, er risikoen også at du går glip af alt det sjove som foråret har at tilbyde.

Derfor er det vigtigste sted at starte, hvis du vil have et forårs – og sommerklart hus, at lave et sted som er dedikeret til at holde arrangementer, og som indbyder til hygge på alle de lange sommeraftener.

Her kan er en terrasse den mest åbenlyse løsning. Når du bygger en terrasse, er der nogle meget gode overvejelser du kan gøre din, inden du bare bygger derudaf. F.eks. skal du overveje, hvornår du bruger terrassen mest. De fleste vælger at placere den sydvendt, så de kan få mest glæde at solens stråler hele dagen. Men hvis du bruger din terrasse mest om morgenen eller om aftenen, kan du overveje om det kan betale sig at placere den øst – eller vestvendt.

Husk at der også helst skal være områder på terrassen, som er dækket til, så du og dine gæster kan rykke i skyggen, hvis solens stråler bliver for kraftige i løbet af dagen.

2.   Vask facaden eller giv den en frisk gang maling

Det lyder måske banalt, men det giver altså virkelig et godt indtryk af dit hjem, hvis facaden lige bliver frisket op efter en hård vinter, hvor den helt sikkert har fået nogle tæsk.

Det første folk ser, når de passere dit hus eller skal på besøg, er selvfølgelig dit hjems facade. Hvis du har et murstenshus, er der risiko for at regn, blæst og frost har medført affarvninger og andre skader på din facade. Det kan ofte fikses med en god højtryksspuler eller andre rensningsmetoder.

Hvis du har et malet hus, har det helt sikkert også lidt under vinterens kulde, så overvej at friske det op – så giver dit hjem et helt nyt indtryk til dine gæster, som vil få et meget bedre førstehåndsindtryk.

I samme ombæring kan du overveje, om forhaven også skal have en tur – så er du sikker på at dit hus tager sig smukt ud udadtil.

3.   Reparér dit tag – også selvom det ikke er i stykker

Mens mange mennesker har attituden at, ”hvis det ikke er i stykker, er der ingen grund til at fikse det”, specielt når det kommer til deres tag, kan det virkelig godt være en overvejelse værd at ordne det alligevel.

For det første kan det godt være, at dit tag fungerer som det skal, ved at lukke af for vind og vejr, men et slidt tag er meget sjældent særligt pænt at kigge på.

Derudover kan et tag, som ikke får nogen kærlighed i længere tid få store skader, som kan være meget dyre at rette op på når de endelig sker. Derfor kan du med fordel overveje at skifte dit tag ud med ståltagplader, så sikrer du at du har et smukt tag, som holder til flere vintre og somre.

Hvis du overvejer at gøre-det-selv, kan du her finde alt det værktøj og tilbehør, som du skal bruge til projektet.