5 gaveideer til den unge i huset

Mange børn laver de længste ønskelister, det er derfor typisk ret nemt at finde en gave til fødselaren. Men jo ældre man bliver, desto færre punkter på ønskelisten er der. Hvad i al verden skal man gøre ved det? I denne artikel kommer der 5 bud på gaver, som man kan forære en teenager.

Oplevelser

Den første idé er oplevelser. Om det er biografbilletter for to med sodavand og popcorn, et spaophold eller en tur til en Champions League-finale er op til dig. Denne gave kan være en god måde at være sammen med teenageren på. I kan tage til udlandet eller finde nye interesser sammen. Hvem ved? Måske viser det sig, at I begge er vilde med paintball eller elsker at dyrke yoga?

Penge

Denne virker måske lidt mindre tiltalende, men mange unge foretrækker sådan set at vælge deres egne gaver. En fordel ved denne idé er, at du selv kan bestemme, hvor mange penge, du vil give. Nogle vælger måske at give 500 kr., andre 100 kr. Lige gyldigt mængden vil en 13-19-årig blive glad.

Kreative gaver

Hvis du gerne vil sætte dit eget præg på gaven, går du måske ud over teenagerens komfort-zone, men på den anden side giver det dig mulighed for at udtrykke din personlighed og kærlighed. Kreative gaver kan f.eks. være en hjemmelavet engel eller et gammelt billede af jer to sammen. Det kan også være et kamera, strikkeudstyr eller en skitsebog med blyant og viskelæder. På den måde kan du hjælpe teenageren med at finde en hobby og lære nye færdigheder.

Hvad med en bil?

Har den unge kørekort, kunne en bil være en gaveidé. Du bestemmer selv om det skal være en ny Kadjar eller en brugt Renault. Uanset det endelige valg af bil, vil modtageren kunne benytte sig af den i mange år. Bilen kan hjælpe teenageren med at blive mere ansvarlig, man kan derfor mene, at du hjælper personen på rette vej mod en lys fremtid.

Skønhedsprodukter

Til sidst men ikke mindst, har vi ”skønhedsprodukter”. I teenagealderen udvikler mange bumser og hudorme, man begynder at lugte og hormonerne farer rundt i kroppen. For at hjælpe kan du investere i nogle lækre produkter såsom: ansigtscremer, face-washes og deodoranter. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du vælger de rigtige produkter ift. teenagerens hudtype. Nogle har tør hud andre fedtet. Nogle kan ikke tåle parfume, andre er slet ikke overfølsomme.