3 gode råd til at forny haven

Denne artikel kan indeholde betalt indhold, da artiklen er udarbejdet sammen med drivhuscenter.dk og myhomemobler.dk.

Kreative idéer er svære at spytte ud hele tiden – også når det kommer til indretningen af haven. Måske du allerede har indrettet din have for lang tid siden. Her har du sikkert været ellevild med indretningen, men efter noget tid kræver det altså fornyelse. Ved at lave små eller store ændringer i haven føles det som om, at du nærmest får en helt ny have igen. Dette kan være med til at genskabe glæden ved livet udenfor igen. Vi giver dig tre gode råd til at forny haven. Du kan både udføre idéerne selv, gøre det til et familieprojekt eller få en fagmand til at gøre arbejdet for dig.

Opsæt et orangeri, og få gang i de grønne fingre

Et orangeri eller drivhus er den perfekte måde at få gang i de grønne fingre på. Her skabes en oase, hvor der er masser af plads til at gro planter, grøntsager, frugter og urter. Du vælger selv, hvorvidt der skal være plads til et par stole eller en sofa også. Gør du plads til dette, kombinerer du virkelig inde- og udelivet. Uanset om du vælger et orangeri eller et drivhus, vil det også være en fryd for øjet. Begge dele er nemlig supersmukke og pynter i den grad i enhver have.

Udskift havemøblerne, og skab et helt nyt udtryk

Ligesom det hjælper at udskifte møblerne indendørs, hjælper det også at udskifte havemøblerne. Nye havemøbler skaber et helt nyt udtryk, hvilket kan være præcis det, du mangler af fornyelse. Om du blot vælger at udskifte havestolene eller tilføje helt nyt havetilbehør, er op til dig. Lad de nye møbler komplementere den eksisterende indretningsstil, eller skab et helt nyt udtryk med nye valg. Det er op til dig, hvordan du vælger at købe de nye havemøbler. Klik her for at se et stort udvalg af udendørsmøbler. Dette giver rig mulighed for at nyde sommeren eller lune efterårsaftner.

Byg en bålplads, og tilføj masser af hygge

Ild i orangeglødende farver og dansende flammer tilføjer hygge til enhver have. Derfor kan du med fordel bygge en bålplads i din have. Udover at den skaber hygge, fungerer bålpladsen også som en varmekilde samt som et komfur. Pop popcorn, smelt skumfiduser, bag snobrød, eller lav pandekager på bålet – mulighederne er mange. Placer bålet i en passende distance fra træer samt bygninger, og sørg for ikke at genere naboerne med røgen. Grav en fordybning, og afgræns med sten. Tilføj siddepladser i form af stole eller bænke – og nu er du klar til at hygge foran det varme bål.