5 trappetyper til dit hjem

Trappen er en uundværlig del af et hus med flere etager. Man tænker måske ikke over trappen som noget specielt afgørende, men en trappes udformning og udseende betyder meget for looket i dit hus.

Hvis du er ved at bygge et nyt hus eller renovere det gamle, er der mange gode grunde til at overveje, hvordan din trappe skal designes. Du skal selvfølgelig overveje, hvad der passer til dit hus både æstetisk og praktisk.

Her er 5 typer trapper, og kreative måder du kan bruge dem på:

  • Ligeløbstrappe

Hvis man skal installere en ligeløbstrappe, er det en fordel at have god plads. Det er en super enkelt trappe at konstruere.

Kreativ idé: Ligeløbstrappen efterlader et godt rum under trappen, der kan udnyttes på forskellige måder. Du kan lave et skab eller en bogreol under trappen. Hvis du bor i lejlighed, kan du f.eks. hænge din cykel op på en dekorativ måde. Trinene på en ligeløbstrappe kan også udformes som skuffer, som er en sjov måde at opbevare forskellige sager på.

  • Halv- og kvartsvingstrapper

Disse trappetyper fylder en del. De passer godt ind i ældre villaer og kan give et flot look i en hall. Trappetrinene vil være smalle i den ene side og brede i den anden side.

Kreativ idé: Halv- og kvartsvingstrapper vil ofte have større eller mindre knæk. Den ekstra plads kan du bruge til at dekorere med planter, krukker eller bøger og andre nipsting. De kan også fungere som en lille hyggekrog, hvis du har plads nok til at stille en mindre lænestol.

  • Vindel- og spindeltrapper

Disse to typer trapper er især en fordel, hvis man ikke har så meget plads. Da man går rundt og rundt på trappen, kræver den ikke så meget plads.

Kreativ idé: Hvis man er ekstra kreativ med designet af trappens gelænder, kan trappen i sig selv være et helt kunstværk.

Trapper kan udformes i flere materialer. Stål og træ er nogle af de mere populære materialer.

Hvis du søger en smed til at hjælpe med at designe og sætte en ståltrappe op i nærheden af Køge på Sjælland, så klik her.