Få et overblik over de forskellige måder at varme dit hus op på
Følgende er sponsoreret indhold
Der er rigtig mange forskellige måder at varme dit hus op på, og der er faktisk tilpas mange til, at det godt kan gå hen at blive lidt forvirrende, når du skal finde ud af, hvilken form for varme der passer bedst til dig og din bolig. Det kommer an på nogle funktionelle og økonomiske krav, og alt dette kan du læse mere om herunder.
Fjernvarme
Fjernvarme er den mest hyppige form for varme i Danmark. Skal du have fjernvarme, kræver det, at der er et kraftvarmeværk i nærheden af dit hjem. Faktisk er det sådan, at du nogle steder er bundet til et have fjernvarme pga. din boligs lokalitet, og at du faktisk derfor ikke rigtig har et valg at træffe. Det er altså en ting at være opmærksom på, når du skal have ny bolig.
Solvarme
En af de måder at få elektricitet på, der er blevet rigtig populære inden for de seneste par år, er solceller. Når du kører rundt i landet, vil du efterhånden se flere og flere huse med solceller på taget eller i haven. Men der er et problem med solceller, når det kommer til at skabe elektricitet. Det kører helt fint om sommeren, hvor der hele tiden bliver skabt ny energi, fordi solen hele tiden skinner. Men da der ofte er problemer med at lagre den energi, kan du komme i problemer om vinteren, hvor solen altså ikke skinner – og du altså dermed ikke får genereret energi med dine solceller. Derfor kan solcellerne måske bedre bruges som et supplement til en anden energiforsyning som f.eks. fjernvarme, og på den måde gøre dit forbrug lidt billigere om sommeren, mens du stadig har varme om vinteren.
Jordvarme
En tredje måde at varme din bolig op på er jordvarme. Jordvarme fungerer ved, at der løber nogle slanger under din bolig, hvor den varme væske løber igennem. Der findes både vertikal og lodret jordvarme, som har nogle forskellige fordele. Ved lodret jordvarme går slangen lodret ned, og kræver derfor ikke et lige så stort areal – det egner sig altså godt til f.eks. et rækkehus. Ved vertikal jordvarme går slangerne mange meter vandret i haven, og det kræver altså et ret stort areal – fælles for dem er, at det er billig energi. Lyder det interessant, så læs mere her om priser på jordvarmeanlæg.