Sådan sparer du penge på varmeregningen
Er din varmeregning højere end den burde være, bør du gennemgå din bolig og dine vaner, for der kan være mange penge at spare, hvis du ved, hvor problemet er, og hvordan du løser det.
Væk med oliefyret
Det blev forbudt at installere oliefyr i nye huse tilbage i 2013. Det blev endvidere forbudt at udskifte et gammelt oliefyr med et nyt i 2016, såfremt der er andre varmeløsninger tilgængelige – som for eksempel naturgas og fjernvarme. Alligevel er der stadig cirka 140.000 oliefyrsejere i Danmark. Er du én af dem, kan du med fordel overveje at kigge efter et alternativ. Oliefyr er dyre i drift, og det kan være en streg i den varmeregning, du sikkert gerne så var mindre. En ny varmeløsning er selvfølgelig ikke gratis, men selvom det umiddelbart kan virke dyrt at udskifte oliefyret lige nu og her, så er det vigtigt at huske, at den nye varmeløsning er en investering, som tjener sig selv ind på sigt.
Efterisolér
Hvornår har du sidst tjekket eller fået tjekket isoleringen i væggene? Hvis du ikke kan huske det, så er det nok på tide, at du får det gjort. Det kan også være, at tydelige problemer så som kuldenedfald eller skimmelsvamp har fået dig til at lede efter årsagen, og den findes ofte i en dårlig isolering. Ved at efterisolere sikrer du, at huset kan holde på varmen, og det er med til at reducere din varmeregning. Har du mistanke om, at isoleringen ikke er optimal, kan du selv undersøge en række ting, men som udgangspunkt er det bedst at få en professionel ind over.
Gå på loftet
Det er ikke kun isoleringen i væggene, der kan resultere i store udslag på din varmeregning. Loft og tag er ofte også store syndere i den forbindelse. Varme søger nemlig opad, og det betyder, at der kan ske voldsomme varmetab gennem loftet og taget, hvis isoleringen ikke er i top. Du kan læse mere om efterisolering af loft og tag her.
Hvad med vinduerne?
Utætte vinduer gør intet godt – hverken for varmeregningen eller komforten. Har du vinduer af ældre dato, eller oplever du deciderede trækgener, bør du overveje at udskifte dine vinduer til nogle nyere og mere energivenlige af slagsen. Du kan læse mere om fordelene ved at udskifte vinduerne på www.bolius.dk.
Råd til radiatorerne
Radiatorerne. Er det ikke bare sådan nogle, man regulerer lidt her og der, indtil der er en behagelig temperatur? Tjoh, men der er mange gode råd til, hvordan du udnytter radiatorerne optimalt. Du bør for eksempel altid have nogenlunde lige meget varme på alle radiatorerne, og så skal du selvfølgelig huske at slukke for dem, når du lufter ud.