Sælger eller køber du en virksomhed? Her er alt, der kan gå galt

Det virker måske som en lidt negativ vinkel at have, når man skriver et indlæg om alle de ting, der kan gå galt, når det kommer til køb eller salg af virksomhed. Det skulle gerne være en god tid med nye udfordringer. Det er det skam også, men der er en række udfordringer ved virksomhedsoverdragelse – både juridiske og personlighedsmæssigt. Her er følelser og tidspres menneskelige faktorer. Men ikke desto mindre er det en vigtig beslutning, og du bør altid forsøge at komme igennem processen ved hjælp af korrekt håndtering af virksomhedsoverdragelsesprocessen.

Dette skal du være opmærksom på

Der er selvfølgelig utrolig mange ting, som man skal være opmærksom på, når man køber eller sælger en virksomhed, og det kan godt være kompliceret, hvis man også skal kæmpe med virksomhedens daglige drift. Hjulene kører jo stadig rundt, selvom stedet skifter ejer.

Der er bestemte procedurer, der skal følges

Det er ingen hemmelighed, at der er mange juridiske aspekter involveret ved en virksomhedsoverdragelse. Der er jo mange ting, der skal falde på plads – og gerne korrekt. Du skal derfor være opmærksom på bestemte procedurer, der skal følges.

Undgå forhastelige og mangelfulde overtagelsesprocesser

Dette er en engangsbillet til økonomiske konsekvenser. Det er ikke noget, som hverken køber eller sælger er interesserede i, men det kan desværre forekomme, hvis ikke man modtager den nødvendige og rette rådgivning.

Få lavet en grundig due diligence-undersøgelse

Det er vigtigt som køber at få lavet en grundig due diligence-undersøgelse, inden man overtager virksomheden. Det er en god måde, hvorpå du får værdifuld indsigt i virksomhedens forhold. Det sætter også ro på tingene fra sælgers side.

Kom godt igennem overdragelsen af virksomheden

Det er komplekst at overdrage en virksomhed, og man kan ikke koge alle risikoerne ned til 3 hovedpunkter, som her i indlægget. Derfor har du brug for specialister indenfor feltet, der har forstand på, hvad der skal gøres. Du kan ved at klikke her læse meget mere om, hvad advokater kan gøre for, at din virksomhedsoverdragelse bliver fordelagtig for begge parter.