Sover I forskelligt? Derfor skal I vælge en elevationsseng

Vi sover alle meget forskelligt, da nogen foretrækker at ligge på ryggen, andre på siden, nogen foretrækker en hård seng, og andre foretrækker en blød seng. Hvis man foretrækker at sove på siden, er det ofte en dårlig idé at sove i en hård seng, da det kan skade ryggen, at sengen ikke kan forme sig efter kroppen. Hvis I sover forskelligt, skal du derfor være opmærksom på, at I vælger den helt rigtige seng for at sikre jer begge en god nattesøvn. Og her kan en elevationsseng være en god løsning.

 

Sørg for en god nattesøvn med en elevationsseng

Vi bruger en tredjedel af vores liv i sengen, og derfor er det ikke helt så mærkeligt, at nattesøvnen kan have betydning for vores helbred. Hvis vi sover dårligt, får man ikke kun ondt i ryggen. Det er vigtigt for både kroppen og hjernen at kunne restituere om natten, da man ellers kan få livstruende sygdomme såsom diabetes, hjerte- og karsygdomme, fedme og stress. En elevationsseng kan hjælpe, hvis man for eksempel har ondt i ryggen eller luftvejsproblemer, da man både kan hæve og sænke hoved- og fodenden, som man selv ønsker. Man kan desuden nøjes med at hæve eller sænke den ene af sengene, således at I ikke begge behøver at ligge på samme måde. Derudover kan en elevationsseng også være et godt valg til dig, der ønsker at ligge komfortabelt med nakken med en god bog inden sengetid, selv om din partner eventuelt ikke ønsker at ligge på samme måde. Der findes mange forskellige typer af elevationssenge, og du kan se komplette elevationssenge her.

 

Valget af madrassen er vigtig for din søvn

Når du vil købe en elevationsseng er det ikke helt ligegyldigt, hvilken madras du vælger, da madrassens hårdhed også har stor betydning for din nattesøvn. Sådan vælger du madras til en elevationsseng, så du hverken sover i en alt for hård eller alt for blød seng. Du kan desuden få hjælp til at vælge den madras, der passer til netop dig hos diverse sengespecialister som eksempelvis Time2Sleep.