3 gode råd til boligindretningen

Indretningen af din bolig er en direkte afspejling af, hvem du er som person. Den måde lige netop du vælger at skabe indhold i et tomt rum med fire vægge, et gulv og et loft siger en hel del om din personlige stil. Står du dog i den velkendte situation, hvor boligindretning er en by i Rusland for dig, så frygt ej. Vi vil give dig nogle helt basale råd til, hvordan du kan komme godt i gang!

Skab liv i rummet

Der findes ikke noget værre end at træde ind i et rum, som alt livet er suget ud af. Det kan eksempelvis være et rum, hvor der er begrænset adgang til naturligt lys, som oveni hatten mangler et tilstrækkeligt antal lamper til at kompensere for dette. Mørke rum kan virke dystre, hvilket ikke er særlig indbydende. En god måde at skabe liv i et rum kan derfor være god belysning. Et andet eksempel er planter, som med sine friske farver og flotte udstråling er med til at danne associationer med noget levende (som de jo også er).

Ovenstående er blot eksempler, men når du skal indrette din bolig, så hav dette i baghovedet. Det giver et positivt indtryk at træde ind i et rum, som man, bevidst eller ubevidst, kan mærke, har en energisk stemning.

Tænk moderne

Den dag i dag er det sætter folk ofte en lighedstegn mellem modernitet og stilren boligindretning. Der er mange forskellige møbler, som vil hjælpe dig med at give din bolig en moderne stil. Et eksempel kan hertil være at skifte det normale køkkenbord ud med et barbord som dem, du kan se her. På denne måde gør man op med, hvordan de fleste boliger er indrettet og sætter et særligt præg, som en moderne stil især er karakteriseret ved.

Dermed ikke sagt, at det bornholmerur, som du har arvet fra din mormor, ikke kan give rummet en speciel stemning, men hvis du går efter den moderne stil i din bolig, må du desværre gemme det væk i kælderen. Den moderne indretningsstil behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene. En moderne stil kan godt skabes uden at det er ”hovedmøblerne” i et rum, som eksempelvis sofaen, sengen eller lignende, der skaber stilen. En stue kan eksempelvis sagtens have en klang af modernitet, som kommer fra livlige puder, tæpper eller kunst på væggen.

Gå op i detaljerne

Hos rigtig mange af de indflydelsesrige indretningseksperter i dag er der konsensus om, at det er de små ting, der tæller, hvis man ønsker at gøre indtryk. Invester derfor i de små finesser, som du enten tilfældigt eller bevidst finder rundt omkring i verden. Det kunne være alt lige fra små malerier til dækkeservietter, som du kan finde her. Især dækkeservietter er en ting, man ikke umiddelbart lægger mærke til, men som underbevidstheden dog alligevel registrerer. Da det er underbevidstheden, der afgør indtrykket af et rums stemning, er dette utrolig positivt.

Ovenstående er blot eksempler på, hvordan man som udgangspunkt kunne give sig i kast med indretningen af sin bolig. Netop fordi det er så forskelligt fra person til person, er det svært at give nogle universelle råd om det. Det vigtigste er, at du selv er tilfreds med slutresultatet. Hvis du føler dig utilpas i et rum på baggrund af den måde, det er indrettet på, er det jo et tegn på, at noget ikke er, som det skal være. Sæt derfor dine personlige tilgange til indretning højere end andres!