3 ting, du ikke vidste om pasning og pleje af haven

Mange danskere ser det som en skøn hobby at passe og pleje haven, og selvom vi ikke alle har lige grønne fingre, sætter mange pris på at komme ud og rode i jorden og få haven til at se smuk ud. Der er dog rigtig mange ting at vide om korrekt pasning af haven, så læs med her og find ud af tre ting, du måske ikke vidste, men som kan gøre dit havearbejde nemmere og sjovere.

 

1. Plant forårsblomster om efteråret

Der findes et stort udvalg af planter, der er gode at plante, når vejret bliver koldere, og som vil sikre, at du får en smuk forårs- og sommerhave. Eksempelvis skal tulipanløg helst plantes i våd og fugtig jord, men helst inden frosten sætter ind, så det tidlige nu her i det tidlige efterår er det perfekt at plante løgene, som vil sikre et farverigt forårsbed.

 

2. Det er ikke underordnet, hvordan og hvornår du beskærer dine træer

Det er meget forskelligt fra træsort til træsort, hvordan og hvornår de skal beskæres. Det varierer også meget, hvor ofte et træ skal beskæres, og det kan være svært at finde hoved og hale i. Hvis du vil være sikker på, at det bliver gjort ordentligt, så dine træer holde i mange år og leverer mange frugter, er det anbefalelsesværdigt at rådføre sig med professionelle. I omegnen omkring København, Lyngby-Taarbæk, Lyngby, Charlottenlund og Gentofte er det muligt at få hjælp til beskæring af træer – læs mere her.

 

3. Undgå at krukker revner i frostvejr

Når vinteren sætter ind vil mange opleve, at deres beplantede krukker, som ellers er beregnet til at stå ude, revner og går i stykker. Prøv med et lag sten i bunden af krukken, så jorden ikke konstant er gennemvædet, og sørg for, at krukken er løftet lidt fra jorden, og så skulle du gerne undgå, at krukkerne revner i frosten.