3 tips til fornyelse af dit soveværelse

SoveværelseEr du træt af, at dit soveværelse er gråt og kedeligt? Mangler du opbevaringsplads, som samtidig heller ikke må overtage hele rummet? Så er du havnet det helt rette sted, for i denne korte guide har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du får et soveværelse, der både er praktisk, smukt og viser, hvem du er.

Udnyt pladsen optimalt med et skab

At indrette et soveværelse kan hurtigt blive en tam affære. Hvis rummet ikke er særlig stort, gælder det om at få moslet sengen ind og stadig have så meget gulvplads som muligt tilbage. Mange vil desuden også gerne have plads til opbevaring af tøj og andre ting.

Soveværelset er et oplagt rum at bruge til opbevaring, for ellers har det jo ikke så mange funktioner. Du sover der selvfølgelig, men det er også det. Modsat stuen, som for mange både er spisestue, kontor, spillerum, læsekrog og hobbyværksted, kan soveværelset føles som spildte kvadratmeter.
Derfor er det en god idé at få så meget opbevaringsplads derind som overhovedet muligt. En simpel måde at gøre det på er ved at bygge en skabsvæg, gerne fra gulv til loft. Du ender alligevel med at opbevare alle mulige sager oven på skabet, hvis det ikke når hele vejen til loftet, så du kan lige så godt få dem gemt væk.

Bor du i en ejendom med skæve mål, eller har du helt specifikke ønsker til indretningen af skabene, kan det være en idé at få dem speciallavet. På den måde har du mulighed for at bestemme indretningen af skabet, så den passer bedst muligt til dine behov, og du kan få lavet skydedøre efter mål, så de passer perfekt til skæve vinkler eller andet. Med justerbare skydedøre får du et skab, præcis som du vil have det.

Vælg farver eller tapeter til væggene

Selvom det er en god idé at få noget praktisk opbevaringsplads ind i soveværelset, er det vigtigt at beholde den hyggelige og afslappende stemning. Det er jo trods alt her, du skal sove, og derfor skal det være et rart rum, hvor du kan koble af efter dagens strabadser og vågne veludhvilet næste morgen.

En god måde at gøre soveværelset til en rolig zone er ved at bruge farver. Ved at male væggene i for eksempel en dyb blå eller grøn farve, vil din hjerne automatisk slappe af, når du kommer ind i soveværelset. Hvis du gerne vil have et lidt anderledes look, kan du overveje kun at male halvdelen af væggen, så det kun er den nederste halvdel, der bliver malet.

En anden måde at dekorere væggen i soveværelset på, er ved at vælge at tapet. Her giver det også bedst mening, hvis du vælger et beroligende motiv, hvor der ikke sker alt for meget. Vælg noget med få, afdæmpede farver, hvor motivet kun fremstår ganske svagt, når du kigger på tapetet helt tæt på.

En sjov idé er at vælge et tapet, som i bund og grund er et stort fotografi. Her kan du ofte vælge mellem en del naturmotiver, som giver et sjovt spil i rummet, uden at være for vildt.

Gør rummet personligt

Det sidste tip, der kan give fornyet liv til dit soveværelse, er at tilføje nogle få personlige genstande. Dit soveværelse skal ikke være proppet med dimser og dutter, der samler støv og får rummet til at virke rodet.

Stil en plante i vindueskarmen, det er både godt for indeklimaet og tilføjer noget liv til rummet. Udvælg en sjov souvenir fra en ferie, eller et arvestykke, der fortjener at komme frem i lyset.

I stedet for at have din telefon ved siden af dig på natbordet, hvor den bimler og bamler hele natten, kan du finde et gammeldags vækkeur i en genbrugsbutik, så du ikke bliver vækket, før din alarm ringer.

Du kan finde mere inspiration hos Mainlifestyle.dk