4 tips til indretningen af dagligstuen

Dagligstuen er et af de mest brugte rum i et hus, og det er med god grund. Stuen er det mest sociale rum, og derfor indleder rummet til hygge med familie og venner. Dog kan det være svært at indrette stuen, hvis man er vant til, at TV’et er i centrum. Ved at indrette på en anden måde, kan rummet blive endnu mere socialt og indlede til mere snak og hygge.

1.  Flyt siddemøblerne ud fra væggen og skab hygge

Langt de fleste mennesker stiller møblerne op ad væggene, så de danner en barriere. Det kan være smart for børnefamilier, hvor børnene elsker at tumle i møblerne, men for selve indretningen kan det være bedre at trække møblerne ud. Ved at undgå væggene får du mulighed for at skabe endnu mere hygge med lamper og planter, og så bliver det også nemmere at svinge støvsugeren.

2.  Udnyt pladsen og skab varme og ro

Hvis en stue skal føles varm, hyggelig og rolig, så er det vigtigt, at der ikke er for meget spildplads. For at undgå spildplads, er det en god idé at finde lette møbler, som du eventuelt kan bruge til opbevaring. Det kan eksempelvis være glasskabe, som kan udstille alt fra opbevaringskasser til smukke nipsting og dine fineste ejendele. Udnyt pladsen med glasskabe, hvis du har lyst til at opleve mere ro, varme og hygge, når du bruger din dagligstue.

3.  Indret med smukke møbler

Valget af møbler er helt essentielt, når stuen skal indrettes så hyggeligt som muligt. For indbringe mere varme, kan du eksempelvis vælge møbler i spøjse farver, som passer til din personlighed. Du kan også indrette med mange nipstin og personlige billeder. Dog kan du sagtens vælge at indrette en stue med mere upersonlige møbler, men så er det vigtigt, at du opvejer det med andre personlige elementer.

4.  Brug gulvtæpper til at skabe plads eller bløde rummet op

Gulvtæpper er geniale til to ting; enten kan de give en illusion om mere plads, eller så kan de bløde rummet op, så det føles mere hyggeligt og indbydende. Hvis du har en dagligstue med meget lidt plads, kan du vælge et rektangulært gulvtæppe. Disse kan nemlig give en illusion om, at rummet er større, end det faktisk er. Har du mere lyst til at bløde rummet op, kan du gå efter runde eller ovale tæpper i varme farver.