Book en pølsevogn til festen

Book en food truck med street foodKan du huske dengang, det var helt vildt spændende, når der kom en pølsevogn og serverede natmad til vennernes brylluppet, polteraften eller det årlige firmaarrangement? Det er bare som om det spændende er gået lidt af pølsevognen. Det er prøvet og nok op til flere gange og det er derfor ikke helt så sjovt mere. Det er heller ikke alle, der synes en pølse med brød er lige sagen. Der er flere og flere, der bliver vegetar og veganer og for dem, er der jo ikke meget at hente ved en pølsevogn. Men det kan der til gengæld være hos en food truck, som er det sidste nye indenfor mad til fester og events. Ved du hvad en food truck er? Nej? Så kan du finde ud af det her.

Vær med på det nyeste

Tidens tendenser skifter hurtigt og, hvis man gerne vil være med på det sidste nye, er det bare med at holde sig opdateret. Når man planlægger en firmafest eller et arrangement for samarbejdspartnerne, er det jo ikke spor sjovt at tro, at man ved, hvad der er det mest coole og så bagefter finde ud af, at det slet ikke var tilfældet. Men jeg kan godt betro dig noget…pølsevognen er yt! Den hører til hr. og fru Danmark segmentet og maden er virkelig ikke hverken veltillavet eller sundt. Derfor er det tid til at kaste sig ud i det sidste nye, nemlig en food truck.

Hvad er street food?

Fænomenet food truck kom som en udløber af det efterhånden meget populære street food-koncept. Street food er lækker mad lavet af sunde og friske råvarer. Retterne tager næsten altid udgangspunkt i traditionelle retter fra lande rundt om i verden. De steder, hvor der serveres Street food, er ofte lidt rå, do-it-yourself miljøer, hvor en del af charmen er, at det hele ser lidt tilfældigt og midlertidigt ud. For eksempel kan det være indrettet med møbler lavet af paller eller slidte borde med bænke langs siderne. Alt sammen noget, der udstråler en uhøjtidelig og loose atmosfære, hvor man ikke følger konventionerne for den gode smag rent indretningsmæssigt, men snarere gør oprør mod alt det polerede. Så sammen med maden ”køber” man en oplevelse af at være med i et fællesskab, der er afslappet og med på det sidste nye.

Hvad er en food truck?

Som før nævnt er food  trucken opstået i kølvandet på streetfoodens popularitet. I en foodtruck laves og serveres streetfood ofte af høj kvalitet. I stedet for at skulle tage hen til stedet, hvor der serveres streetfood, kan du bestille en lille lastbil med køkken og kok, som serverer nytilberedt mad for dine gæster. Modsat streetfood-markedet, må du naturligvis bestemme dig for en type mad på forhånd, da en foodtruck er specialiseret i en bestemt madtradition. Men udvalget er stort, så det er ikke et problem at finde noget, der er lige i øjet til en hver lejlighed. Hvad enten du skal holde en sommerfest, julefrokost eller markedsføringsevent, er der nok at vælge imellem. Er det et større arrangement anbefales det at have flere foodtrucks. Er de forskellige, vil det give et ekstra pift til arrangementet.

Stort udvalg af lækre retter

Man kan som sagt vælge mellem mange forskellige retter fra mange forskellige lande. Der er europæiske retter for eksempel pizza fra Italien, tapas fra Spanien, fish’n’chips fra England. Der er lækre asiatiske retter fra Vietnam, Indien og Thailand. Tyrkiske specialiteter. Sydamerikanske specialiteter og amerikanske specialiteter. Der er i tillæg foodtruck, der kun serverer desserter. Der er således både noget til dem der foretrækker stærk mad, til dem der ikke kan lide, at det er stærkt. Til dem der elsker krydderier og til dem med den søde tand. Der er ganske enkelt noget til ethvert firmaarrangement uanset type og deltagere.