Er du den lykkelige ejer af et hus i mursten eller beton? Og er taget lavet af eksempelvis teglsten? Så må du muligvis også konstatere, at hverken taget eller facaden ser ud, som det gjorde i sin tid, da du byggede eller købte huset. Afhængig af graden af vedligeholdelse er din facade sandsynligvis blevet beskæmmet af plamager med grønne alger, og når det regner, bliver murstenene våde, og nuancerne bliver mørke. I værste fald resulterer dette i sprækker eller revner i facaden, som kan få store konsekvenser.

Det er med andre ord tid til en afrensning og en efterfølgende imprægnering af facaden, så hele ejendommen både kommer til at fremstå smuk igen, og så den fremadrettet er mere modstandsdygtig, når det våde danske klima sætter ind. Men hvordan virker en imprægnering egentlig, og hvilke fordele bringer det med sig?

Afrensning af alger

Første skridt i processen er at tage kontakt til et firma, der specialiserer sig i professionel afrensning, og som dermed kan udføre alle opgaver med de helt rigtige rengøringsmidler. Du kan selvfølgelig også klare ærterne selv, men i så fald skal du have den rette viden og hænderne skruet rigtigt på, så du opnår det bedste resultat af både afrensning og imprægneringen. Inden imprægneringen skal facaden eller taget være rent, og det kan være lidt af en opgave, hvis der ikke har fundet en løbende vedligeholdelse sted. Alger, flisepest og andre ubehageligheder har muligvis sat sig godt og grundig fast, og det fjerner man ikke bare lige med en børste. Det kræver effektive produkter, som nedbryder alger og andet snavs, så man atter kan se facadens oprindelige nuancer igen.

Effektiv imprægnering

Når facaden er renset, er det tid til en grundig imprægnering. Vælger man et ordentligt firma, anvender de sandsynligvis den nyeste teknologi inden for imprægnering. Her er der tale om imprægneringsprodukter, der består af ultrafine partikler, som trækker ned i materialet og danner et robust, men usynligt skjold. En imprægnering virker øjeblikkeligt, og det er dermed en effektiv behandling. Men mest af alt er en imprægnering med til at fremtidssikre taget eller facaden på dit hus. Imprægneringen klarer nemlig på egen hånd de klimatiske udfordringer, og det sikrer både, at din ejendom fremstår smuk og indbydende og samtidig er sund bag facaden. Der følger nemlig en række fordele med, når man får foretaget en kvalificeret imprægnering

Fordele ved imprægnering

En imprægnering fungerer som nævnt som et skjold, der gør, at facaden kan afvis alger og smuds, hvorved ejendommen fremstår ren og pæn. Men endnu vigtigere er det måske, at en imprægnering sørger for, at vandet ikke kan trænge ind i facaden, hvad enten der er tale om mursten, beton eller kalksten. I steder for at trænge ind, gør imprægneringen, at vandet lægger sig som dråber og triller ligeså stille væk. Dette er yderst vigtigt i forhold til at opretholde en sund facade. Trænger vandet først ind, bliver facaden kold, hvilket gør, at varmen forsvinder hurtigere ud fra huset. Der er således også store besparelser at hente på varmeregningen, hvis man få foretaget en imprægnering.