Lav din bil om til en racer med gevindundervogn

Hører du til dem, der elsker at køre bil og gerne vil have følelsen af, at bilen ligger optimalt gennem kurverne? Som værdsætter at bilen ligger lavt og racer-agtigt på vejen og at hestekræfterne udnyttes til fulde? Så er en gevindundervogn noget for dig. Den giver dig mulighed for at bestemme, hvor lav du ønsker din bil, og samtidigt forbedrer den din bils køreegenskaber. Gevindundervognen eftermonteres og er let at justere. Læs om hvad en gevindundervogn er, hvad den består af og, hvad den gør for dig, når du kører på landevejen.

Hvad er en gevindundervogn?

StøddæmperEn gevindundervogn er en undervogn, der kan justeres i højden ved hjælp af et gevind – deraf navnet. Fordelen ved den justerbare undervogn er, at du bestemmer undervognens højde selv. Der følger et justeringsværktøj med, som gør det forholdsvis let at ændre højden. Gevindundervognen er en såkaldt eftermarked undervogn. Det vil sige, at det ikke er en undervogn, som biler fødes med, men derimod en undervogn, der eftermonteres efter ønske.

Hvad består en gevindundervogn af?

Gevindundervognen er typisk sat sammen af fire enheder, hvori støddæmper og fjeder er bygget sammen til en enhed. På nogle modeller er der to støddæmpere med fjeder foran, hvorimod bagakslen er en støddæmper med særskilt fjeder som monteres på en skål, der kan justeres, hvorved højden på undervognen justeres.

Hvor meget må bilen sænkes?

En gevindundervogn må ofte i henhold til TÜV godkendelsen sænkes fra 20 – 80 mm. Hvis du ønsker det, er det dog ofte muligt at sænke undervognen endnu mere. Gevindundervogne fås i nogle tilfælde så de både kan justeres i højden og i hårdheden.

Er dine støddæmpere gode nok?

Du kan ikke være sikker på at de standardstøddæmpere, der sidder på din bil kan klare, at du sænker bilen. (Se priser standardstøddæmpere på Quickpot her)De kan ganske enkelt sjældent klare at gå de ekstra millimeter i bund, da de ikke er konstrueret til det. Især hvis din bil er en af ældre dato, som du ønsker at sænke, er det nødvendigt, at skifte støddæmperne ud med nogle kraftigere.

Sportsstøddæmpere

Ofte vil det være nødvendigt at skifte bilens støddæmpere ud med sportsstøddæmpere, når du monterer en gevindundervogn. Især hvis du sænker din bil over 40 mm, er det anbefalelsesværdigt at montere sænkningsfjedrene på sportsstøddæmpere. De er simpelthen bygget til en kraftigere sænkning.

Hvorfor montere en gevindundervogn?

Med en justerbar undervogn kan du få din bil lavere, end du kan, hvis du nøjes med kun at udskifte fjedrene. Derud over er der den fordel at vandringen på en gevindundervogn er lavere. Det betyder at bilen kan sænkes til en meget lav højde uden problemer med den afstand, der er imellem hjul- og dækkasser og skærmkanter.

Bedre køreegenskaber

Når du har eftermonteret en gevindundervogn på din bil opgraderer den bilens styre- og manøvreegenskaber. Det gælder både, når du kører helt normalt og, når du presser bilen gennem en kurve. Gevindundervognen gør ganske enkelt din bil hurtigere gennem kurverne. Grunden til det er, at bilens tyngdepunkt er blevet lavere og at bilens vægt distribueres mere optimalt mellem dækkene. Når det sker mindskes udskridninger og hjulene får overført flere HK.

Giver øget køreglæde

En gevindundervogn er altså for dig, der kan lide at ligge godt i svingene og give den lidt ekstra gas. Det øger i høj grad din køreglæde at få monteret en gevindundervogn, da det får din bil til at ligge optimalt på vejen og udnytter bilens hestekræfter mest muligt. Med en gevindundervogn får du indstillingsmuligheder, du ellers ikke kommer i nærheden af og med den, kan du transformere din bil til en ren racer, der ligger lavt på vejen og udstråler fart og kraft.

Click here to add your own text