Gør dit gør-det-selv projekt lettere med leje af stillads

Hvis du skal i gang med et stort boligprojekt, såsom renovering eller vedligeholdelse af dit hus, så kræver det det rigtige værktøj og udstyr. Dette kan blandt andet være maling af et lille område, som kræver en stige, men ved større projekter, såsom lægning af tag, vandskuring eller fugning af murværk, kræver det, at du kan komme højt op og samtidig med have et godt fodfæste, hvilket ikke er ideelt på en stige. I stedet bør du bruge et stillads til dit store gør-det-selv projekt. Dette kan du hurtigt anskaffe dig ved at leje et stillads hos et firma i nærheden af dig. Det kunne for eksempel være Delfin stilladser, der tilbyder leje af stillads til en billig pris i København, Rødovre og Taastrup.

De forskellige typer af stillads

Inden du går ud og lejer et stillads, så er det vigtigt, at du ved, hvilken type stillads der passer til lige netop dit boligprojekt.

Facadestillads
Dette er den mest almindelige type stillads, som oftest bruges foran bygninger. Det er et stillads, der stilles foran facaden, hvilket betyder, at du nemmere kan lave facaderenovering, såsom fuge murværket eller male taget. Det er en stilladstype, der nemt kan reguleres i højden, så det kan bruges, uanset om du bor i et etplans eller flere plans hus.

Rullestillads
Ulempen ved denne type stillads er, at den ikke er særlig bred, men fordelen er, at den kan komme meget højt op. Stilladset er konstrueret som en høj trappe, der har støtter. En anden fordel er, at stilladset er lavet i aluminium, hvilket gør, at det er let at flytte rundt på. Den er især god, hvis du for eksempel skal have malet garagen.     

Bukkestillads
Denne stilladstype er modsat de førnævnte ikke særlig højt. Det kan ikke blive mere end 3 meter i højden, så det er et stillads, der passer bedst til et etplans hus.

Leje af stillads og sikkerhed

Stilladsudlejning til privat brug forekommer ved diverse byggemarkeder og firmer, der har specialiseret sig i at udleje og opsætte stilladser. Et stillads er nemlig lidt sværere at sætte op end en stige, så for nogen er det nødvendigt med fagligt hjælp. Ved at lade en professionel sætte stilladset op, så er det mere sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Dermed kan lidt ekstra penge sørge for, at du med ro i maven kan kravle op på et stillads, som du ved er sat op efter arbejdstilsynets regler.