Jordvarmeanlæg skåner miljøet for CO2

Har du planer om at renovere huset, så kan du i samme projekt tænke over, om du eventuel skulle investere i gode energiløsninger. Det kan dog være, du tænker, at de gode energiløsninger ikke altid fremstår på en fornuftig og diskret måde. Du ønsker ikke store solpaneler på dit tag eller en varmepumpe, der står og brummer, mens sommeraftenerne indbyder til hygge på terrassen. Der kan være mange undskyldninger, men ønsker du ikke, at der ude fra kan ses, at du skåner miljøet, så kan du med fordel kigge mod et jordvarmeanlæg. Det er en god energiløsning, og med den mulighed kan du også gemme enhederne væk.

Fordele ved et jordvarmeanlæg

Det er vigtigt, hvis du investerer i et jordvarmeanlæg, at du er opmærksom på, at det kræver plads, når slanger skal graves ned i jorden for dernæst at kobles på enheden indendørs. Så renoverer du dit hjem eller står du med nybyggeri på tegnebrættet, kan du med fordel læse videre herunder for at få flere fordele.

  • Energien er billig
  • Sparsomt med vedligeholdelse
  • Investering tjener sig selv hjem over en årrække

Har du et oliefyr i dit hjem i forvejen, så vil et jordvarmeanlæg være en god investering. Du påvirker miljøet positivt, og så vil du opleve, at du får billig energi.
Derudover behøver et jordvarmeanlæg ikke den store vedligeholdelse. Du skal altså ikke bruge yderligere en masse penge på at vedligeholde systemet. Det kan dog være, at du er uheldig, og du på et tidspunkt får brug for noget professionel hjælp. Udover den professionelle hjælp kræver anlægget ikke den store opmærksomhed, når det kører.
Jordvarmeanlægget er en større investering, men over en årrække vil du have tjent de penge ind igen. Din varmeregning bliver markant billigere, hvis du eksempelvis udskifter dit oliefyr eller fra starten af dit nybyggeri får et jordvarmeanlæg.

Funktionerne ved et jordvarmeanlæg

Anlægget består af en lang slange og en varmepumpe. Slangen bliver gravet ned i din have, hvor frostvæsken inden i den bliver varmet op via solens stråler, som bliver optaget i jorden. I din kælder eller bryggers bliver varmepumpen placeret, således at slangen bliver forbundet. Når frostvæsken har fået nok temperatur løber væsken ind til varmepumpen, hvor vandet omdannes. Du kan efterfølgende bruge vandet til opvarmning i dit hjem. Funktionerne ved et jordvarmeanlæg er simple, men det kræver plads og en god økonomi, hvis du vil påvirke miljøet positivt.