Overvejer du en varmepumpe?

Du har måske læst dig frem til, at det kunne være en god investering at anskaffe sig en varmepumpe, fremfor ens nuværende løsning, og der er faktisk noget om snakken. Det koster lidt at erhverve sig en varmepumpe, men man kan spare rigtig mange penge på sin varmeregning på den lange bane. Står du og skal til at købe en varmepumpe, eller har du allerede erhvervet dig en men ved ikke helt, hvad du skal stille op, kan det være en god idé at henvende dig hos en autoriseret VVS-installatør. Opsætning af en varmepumpe hører under VVS-arbejde, og en autoriseret installatør, vil kunne give dig råd og vejledning til, hvilken varmepumpe, der passer godt til dit forbrug, og selvfølgelig også hjælpe med at sætte den op.

 

Varmepumper som speciale

Til trods for at varmepumper hører under VVS-arbejde, er det ikke alle VVS-installatører, der har specialiseret sig i dette. Derfor kan det være en god idé at undersøge markedet og henvende sig hos en installatør, der har opsætning af varmepumper som speciale. På den måde opnår man dels den bedste vejledning, hvis man har tvivlsspørgsmål, da VVS-installatøren derfor har en indsigt og viden, som andre måske ikke har, og man opnår dels det bedste resultat. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvor varmepumpen bliver placeret, hvorfor en installatør med erfaring har helt styr på, hvor det giver bedst mening. Bengtson Blik og VVS er én af de VVS-installatører, der har specialiseret sig inden for varmepumper, så hvis du er fra Høng, Kalundborg, Jyderup eller nærområdet, kan du klikke her og læse mere her.

 

Dét skal du vide om din varmepumpe

En varmepumpe bruger luften udefra, hvorfor pumpen er delt op i to dele, hvoraf den ene er udenfor, mens den anden er inde. Luften udefra bliver suget ind gennem en luftkanal, overfører varmen til kølemidlet, hvorefter luften bliver pumpet op til den ønskede temperatur. Dermed bliver der ikke dannet røg, hvorfor der ikke er behov for hverken skorsten eller ventilation. Man kan godt risikere, at en varmepumpe har et relativt højst støjniveau. Derfor er det også en god idé at henvende sig hos en VVS-installatør med erfaring, da disse er opmærksomme på og har viden om, hvilke maskiner, der larmer mindst muligt, så den ikke bliver til gene for dig.