Sådan opnår du et bedre indeklima

I Danmark har vi både varme somre og kolde vintre. Et sådant skiftende klima betyder, at vores indeklima skal kunne håndtere mange variationer. Vi isolerer vores huse godt, og det betyder, at vi klarer os nemt gennem vinteren, men det betyder også, at vi kan komme ud for at få nogle ret varme somre. Isolering er dog stadig vejen til et godt indeklima, da isoleringsmateriale er utrolig dårligt til at transportere varme, og derfor er det nemmere at justere klimaet indenfor. En type isolering, som vi ikke taler om så meget, er loftsisolering. Såfremt du bor i Horsens eller Silkeborg, så klik videre på linket.

3 fantastiske tiltag du bør overveje

Hvis du ønsker at opnå et bedre indeklima, så er der nogle tiltag, der er behjælpelig med at få skubbet dig i den rigtige retning. Det første, som du bør undersøge, er isoleringen i dit loft.

Hvordan er isoleringen i dit loft?

Vi ved alle, at varme stiger op, og hvis du ikke har tilstrækkelig isolering i loftet, så siver varmen blot ud gennem taget. Det er ikke optimalt, hvis du vil undgå trækgener og en dyr varmeregning. Du kan derfor selv undersøge tilstanden af din loftsisolering, eller du kan booke en tid hos en fagspecialist, der skal komme og kigge på det.

Husk at lufte ud regelmæssigt

Vejen til et dårligt indeklima er også mangel på udluftning. Et velisoleret hus holder godt på varmen, og derved kan der opstå fugtskader i hjemmet, hvis ikke der bliver luftet ud. Det kan resultere i svampedannelse, og det er en sundhedsrisiko – både for dig og for tilstanden af hjemmet. Luft ud i 5 – 10 minutter dagligt for fulde blæst.

Tjek dine vinduer

Ofte er det vinduerne, der er de store syndere, når det kommer til varmespild. Tjek derfor om dine vinduer er up-to-date, og hvis de godt kunne trænge til en hjælpende hånd, kan det være, du bør overveje at udskifte dem til miljørigtige modeller.