5 tips til en hyggelig indkørsel

Du vil garanteret gerne have, at dine venner, din familie og bekendte føler sig velkomne i dit hjem – og der er heldigvis mange måder at sikre dette på. Indkørslen er det første, dine gæsters øjne møder, når de ankommer til din bolig. Derfor er det oplagt at gøre din indkørsel så indbydende og flot som muligt, så du med det samme imponerer og skaber de rette rammer om et hyggeligt visit. Det er trods alt det første indtryk, der er det vigtigste. Læs med her for at få gode tips og tricks til, hvordan du gør din bolig og indkørsel mest indbydende.

Grønt er altid godt

Hyggelig indkørselBlomster og træer i forskellige varianter, farver og typer skaber et dynamisk og spændende udtryk i din indkørsel. Planter bevæger sig i vinden, og deres dansende bevægelser tilføjer noget ekstra liv til dit hus og indkørsel, som med materialer i sten og beton ellers kan blive lidt trist og kedeligt i længden. Derfor er planter en rigtig god måde at bryde ensformigheden på.

Der er dog flere ting, der er gode at have i baghovedet, når du skal finde de rigtige planter til din indkørsel. Som udgangspunkt skal du beslutte, om du vil have træer, buske eller blomster – eller måske alle tre. Desuden skal du være opmærksom på, at nogle planter vokser bedst i bestemte jord- og lysforhold. For at træffe det helt perfekte valg af blomster kan du overveje, hvilken type der vil passe bedst til husets farve og stilart. Hvis du gerne vil plante et træ, er der større krav til dine forberedelser, fordi træer både kræver en del plads over og under jorden. Det er derfor en rigtig god idé at have dette in mente, før du planter et træ i din indkørsel.

Forkæl øjnene

Planter står i fuld flor om sommeren, men er mere triste at se på om vinteren. Derfor er det en god idé at overveje grundigt, hvilke fliser, sten og mønstre du vil anlægge din indkørsel med, fordi der er gode muligheder for at holde disse materialer flotte og imponerende hele året rundt. Vi holder altid øje med, hvor vi går, og er opmærksomme på den overflade, vi bevæger os på. Det betyder, at dine gæster vil lægge mærke til de mønstre og farver, du har valgt at anlægge din flotte indkørsel med. Når du lægger dine fliser og sten i mønstre, kan du realisere dine vildeste fantasier, idéer og tanker.

Du kan vælge at skabe farver og mønstre helt efter dine egne ønsker. Du kan blande forskellige teksturer og materialer, nuancere farver og typer – det er kun din fantasi, der sætter grænser. Du kan skabe dit eget design, som afspejler din personlige stil. Det er samtidig muligt at lægge fliser og sten i et mønster, der viser dine gæster på vej, når de ankommer til dit hjem. Du kan gøre noget så simpelt som beton til noget helt særligt, der vil få dine gæster og forbipasserende til at stoppe op og beundre din smukke indkørsel.

Flotte og rene fliser

Det sidste skridt på vejen mod at få en flot og indbydende indkørsel er, at du sørger for at vedligeholde dine fliser, så de er fri for grønne alger og andet snavs. Det fugtige og omskiftelige vejr i Danmark giver de bedste betingelser for, at alger, mos og svampe kan overleve og brede sig. Det er et problem, mange danskere oplever i deres indkørsler og bøvler med at få styr på. Ud over at algerne er grimme, kan de også være skadelige. Algerne vil slå rødder, hvis de får lov til at blive på fliserne for længe – og det kan blive både dyrt og besværligt i fremtiden. Det er derfor en rigtig god idé at holde algerne nede, før det er for sent.

Algerne er umulige at undgå og svære at slippe af med, men der er heldigvis hjælp at hente. En regelmæssig fliserens kan hjælpe dig med at få bugt med de uønskede alger, så dine grønne, grimme og beskidte fliser igen kan blive så pæne og rene, som de var engang. Det er en god idé at lade professionelle hjælpe dig med få bugt med algerne, så din indkørsel bliver så flot og indbydende som muligt.