Støvsuger Test- Find den perfekte støvsuger

støvsuger testDer er mange støvsugere på markedet – enormt mange og derfor har vi valg at lave en lille støvsuger test – “test” og test, men en gennemgang af hvad du kan få at typer og hvad de egner sig til.. Ikke bare mange forskellige mærker og modeller, men også forskellige slags støvsugere såsom robotstøvsugere, ledningsløse støvsugere drevet af batteri og de velkendte støvsugere med ledning. Her kigger vi på de to nyeste typer af støvsugere nemlig robotstøvsugeren og de ledningsløse støvsugere, hvor støvbeholderen sidder på stangen. Måske kan det hjælpe dig med at vælge hvilken type støvsuger, der passer til dine behov.

Robotstøvsugeren bliver bedre og bedre

Robotstøvsugerne har efterhånden været på markedet i mange år, og der er sket meget siden de kom frem i de første år efter årtusindeskiftet. En robotstøvsuger skal selv finde rundt og fjerne skidt og støv på sin vej. Det gør den ved at benytte sig af forskellige navigationsredskaber, der gør det muligt for den at bevæge sig rundt i vores hjem, uden hele tiden af køre på møbler og andre ting. De bruger derfor sensorer, laser og kameraer, når skidtet skal fjernes fra vores gulve. De kan både køre på hårde gulve af træ, klinker, laminat og på tæpper – både væg til væg og løse. Robotstøvsugeren har en integreret beholder, som opsamler støv og skidt.

Der er dyre og billige modeller

Er det en dyrere model kan man ofte indstille robotstøvsugeren til at støvsuge et specifikt område, hvis der kun er behov dér. Er det en billigere model kræver den, at du placerer nogle markører på gulvet, som den fast holder sig indenfor og kan derfor ikke indstilles til andet end hele området. Alle modeller både dyre og billige, har dog sensorer, der forhindrer dem i at falde ned ad trapper. Alle modeller sørger også selv for at køre hen til deres opladningsstation, når de skal have mere strøm på. Derudover er mange af robotstøvsugerne ”smarte” og giver dig mulighed for via en app, at planlægge støvsugningen. Nogle kan tillige samarbejde med for eksempel Google Assistant eller Alexa fra Amazon. Så kan du styre støvsugningen fra din telefon for eksempel, når du er på arbejde eller lignende.

Specialiserede robot støvsugere

Robotstøvsugere kan både fås som en god allround støvsuger og som mere specialiserede modeller. For eksempel er der modeller til store huse, modeller med gulvmoppefunktion, modeller der er ekstra gode til at fjerne dyrehår, modeller der er gode til tæpper og modeller der er gode til at identificere objekter. Så det er vigtigt at finde en der opfylder dine behov.

Træt af tunge støvsugere med ledning

Ønsker man ikke en robotstøvsuger, men er træt af at slæbe rundt på tunge støvsugere med ledning, der hele tiden slår knuder på sig selv og skal flyttes fra stikkontakt til stikkontakt, kan man købe supergode batteridrevne støvsugere, hvor støvbeholderen sidder på skaftet, så man heller ikke skal slæbe støvsugeren efter sig. Det gør det noget lettere lige at hente støvsugen, hvis noget er blevet tabt på gulvet.

Også til store hus

Umiddelbart kunne man tro, at de kun var lavet til lige at tage det værste snavs i entreen eller køkkenet, men det er slet ikke tilfældet. De kan fås så de er beregnet til endog store huse med meget gulvplads. Nogle har ekstra stort støvsugerhoved og ekstra stor støvbeholder. Det betyder, at man ikke skal tømme beholderen ret tit. På nogle modeller kan du indstille hvor kraftigt støvsugeren skal suge alt efter, om det er et meget beskidt gulv eller om det er et sart tæppe, der skal støvsuges forsigtigt. Denne type batteridrevne støvsugere skal naturligvis lades op, men batterierne er ofte af en kaliber, så man sagtens kan nå at blive færdig med alle gulve, inden batteriet skal lades. Det er en løsning, der får støvsugning til at virke lettere end de almindelige støvsugere med ledning og ”en krop”, der skal trækkes rundt med.